Our mission: supporting slow lifestyle brands through sales & other services

Katoenbolletje-Edo-Collective

Edo Collectief betrekt voor een jaar een schitterend pand in de Lange Koepoortstraat, centrum Antwerpen en stelt dit pand ter beschikking aan mindful, circulaire ontwerpers & makers als showroom of verkoopruimte, mét verkoopondersteuning. Meer info vind je hier.

Naast showroom & store, staat het Edo Collectief voor uitwisseling. We zien een golf van designers (fashion & all things interior) die het anders willen doen; trager, kleiner, experimenteler of ambachtelijker. Retail is vaak een moeilijke stap om te zetten en werkt soms ontmoedigend. Daarom willen we, naast verkoop, op zoek gaan naar manieren om deze labels te ondersteunen in hun groei en rond het opzetten van circulaire services. Deze oplossingen kunnen soms collectief ingericht worden (kunnen we samen een repair service inrichten?) of individueel (PR advies, boekhoudkundig advies, fotografen, …)

Iedereen die aansluit voor verkoop krijgt het recht (niet de plicht) om deel te nemen aan de uitwisseling die binnen Edo Collectief plaatsvindt, en tot het service pakket dat in overleg wordt samengesteld. Dit is een groeiend onderdeel en programma. In de loop van het jaar, en op vraag, kunnen er meer services bijkomen.

Ontdek de huidige labels die al zijn aangesloten hier. Krijg je zin om mee te doen? of wil je eerst wat meer info? Contacteer ons via info@edocollective.com, we’ll be very happy to meet you!

Close-up-van-gebreide-vest

Voor wie?

Ideaal voor jonge labels.

In de eerste fase van de opstart staan de verplichtingen van verkoop vaak in de weg van het creatieve proces.

Als ontwerper is er nog zo veel te ontdekken; welke prijszetting is de juiste? Kan ik nog verder gaan in mijn R&D? Hoeveel collecties wil ik produceren? Wie is mijn ideale klant? Wil ik extra services kunnen aanbieden?

Al deze dingen kan je met, of bij ons ontdekken. We bieden je immers plaats voor verkoop, met verkoopondersteuning en ruimte om te experimenteren.

 

Ideaal voor labels die enkel online verkopen …

… en op zoek zijn naar een showroom of fysiek point of sale.

Wanneer je enkel online verkoopt, mis je algauw contact met de klant.

Een offline plek is nog altijd nodig om je producten te laten zien, proberen, …

Ideaal voor labels die niet alle seizoenen volgen.

Als je maar enkele seizoenen per jaar doet of kleine collecties hebt, is het niet eenvoudig om een retailer te vinden, omdat je niet niet constant en/of in grote hoeveelheden kan aanleveren.